Sundhedspolitik

 

 

På baggrund af Næstveds kommunes kostpolitik, tager vi medansvar for etableringen af gode og hensigtsmæssige madvaner hos børnene i institutionerne. Den kost vi spiser, har stor betydning for vores trivsel og derved vores indlæringsevne, humor og velvære.

Institutionernes sundhedspolitik handler om sund mad og drikke, om daglig bevægelse både ude og inde og venskaber.

 

Mad og drikke

Med udgangspunkt i Næstved kommunes kostpolitik har vi udarbejdet en kostpolitik for Område Vest.

 

Morgenmad:

Der tilbydes et sundt og nærende morgenmåltid i et, af det enkelte hus, nærmere angivet tidsrum.

 

Formiddagsmad:

Medbringes hjemmefra og er tænkt som et mindre måltid.

Fx et stykke brød og lidt grønt

 

Frokost:

Vi forventer, at forældrene giver deres børn en sund og nærende madpakke med, så børnene har noget godt brændstof at køre på, der giver energi til at lege og lære resten af dagen. Der tilbydes vand til maden.

Gi' madpakken en hånd - se billede.

Link:

·         http://altomkost.dk/tips/til-maaltiderne/madpakker/gimadpakkenenhaand/

·         http://altomkost.dk/deofficielleanbefalingertilensundlivsstil/de-officielle-kostraad/

 

Frugt:

Det er en god ide, at eftermiddagsmåltidet består af forskellige stykker frisk frugt og noget groft brød. Her drikkes der vand til.

Vi opfordrer børnene til at drikke vand igennem hele dagen, især på varme dage. Der vil blive sat faste vandstationer op på legepladsen i skyggen, hvor der hele tiden vil være mulighed for at drikke vand.

 

Daglig bevægelse – Aktivt udeliv

Med til et sundt liv hører også at være aktiv og røre sig. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn rører sig mindst en time om dagen Derfor er vi udendørs både sommer og vinter. Vi leger, cykler, gynger, slås, kravler og går tur.

Da vi opholder os udendørs mange timer om dagen, mindsker vi også risikoen for smitte og sygdomme. Vi opfordrer forældrene til at sørge for at de har tøj med til vejret, hver dag.

 

Venskaber

De fleste børn er glade for at have en eller flere venner, og glade børn trives bedst. Derfor opfordrer, og hjælper vi børnene til venskaber.

 

Fødselsdag i institutionen

Når børnene har fødselsdag vil vi gerne fejre dem. Vi holder fødselsdag på stuen, og forældre kan aftale med stuen, hvordan Jeres barns fødselsdag skal afholdes. Der kan være nogle hensyn, som skal tages, da nogle børn ikke tåler farvestoffer og animalske fedtstoffer og andet.

Vi opfordrer, forældrene til at tage noget sundt med såsom boller, frugt, grønt eller rosiner.

 

Fødselsdag hjemme

Hvis I vil holde fødselsdagen hjemme, må forældrene kontakte institutionen med hensyn til, om det rent praktisk kan lade sig gøre. Forældrene må påregne selv at være en del afløsningen med hensyn til evt. transport af børnene til og fra fødselsdagen.

Her opfordrer vi også til at der serveres sund mad og drikke.